PetriRautiainen1 Politiikka

Laura Huhtasaari vaatii muutosta Suomen talouteen ja elinoloihin

  • Laura Huhtasaari
    Laura Huhtasaari

 

1. Presidentinvaalit 2018

Presidentinvaalien ensimmäinen kierros käydään 28.1.2018. Jos vaalit järjestettäisiin nyt, menisi Sauli Niinistö galluppien valossa läpi ensimmäisellä kierroksella. Totuus on kuitenkin se, että gallupit ovat usein heittäneet suuntaan tai toiseen yllättävänkin suuria määriä.

On kulunut jo puoli hallituskautta, mikä ei ole ollut kovin lupauksia antavaa. Ei edellinenkään hallituskausi 2011-2015 ollut yhtään sen parempi, koska edes sote-uudistusta ei saatu aikaan, vaan jätettiin seuraavan hallituksen ratkaistavaksi. Se on edelleenkin ratkaisematta. Suomen kansan toimeetulo on heikentynyt, hinnat nousset veronkiristysten takia ja kansalaisten turvallisuus huonontunut maahanmuuton kasvaessa.

Laura Huhtasaari on toistanut useissa yleisöpuheissa, jos hänestä tulee Suomen seuraava presidentti, hän muuttaisi useita eri asioita ja puuttuisi presidenttinä politiikkaan tarvittaessa. Hän luetteli pitkän litanian asioita, joita on tarkoitus käsitellä seuraavissa luvuissa.


2. Suomen EU-jäsenyys

Ensimmäisenä asiana Huhtasaari mainitsi, että Suomen on erottava EU:sta ja rahaliitto EMU:sta niin pian kuin suinkin ennen kuin se on myöhäistä. Hänelle on täsin käsittämätön asia myös se, kun Suomen hallitus luopui omasta päätösvallastaan ja luovutti sen EU:lle Brysseliin. Hän vaatisi myös päätösvallan palauttamista takaisin Suomelle.

Huhtasaari ei ymmärrä Suomen tarkoitusta olla EU:n jäsen, koska pienenä valtiona Suomella ei ole kuin 1-2 % vaikutusmahdollisuus, olemme yksi EU:n jäsenmaiden nettomaksajista ja maksamme muiden EU-maiden maksamatta jääneitä velkoja, mikä on Suomen ei ole Suomen edun mukaista.

Suomi on ollut EU:n jäsen vuodesta 1995 lähtien ja liittyminen oli perustuslaillinen valtiopetos, joka ei rikoksena koskaan vanhene. Päättäjämme tiesivät  EU:n kehityksen, miten se telee etenemään ja millainen on lopputulos, mutta eivät antaneet riittäviä tietoja kansalle. Emme ole saaneet EU:sta mitään taloudellista etua, olemme koko ajan velkaantuneet ja meillä en velkaa enemmän kuin koskaan.


3. Maahanmuuttopolitiikka

Maahanmuuttopolitiikka kohdistuu pääasiassa Afrikan ja Lähi-Idän islamin uskoisiin maihin, jotka tunnetaan levottomuudesta ja väkivaltaisuudesta. Moni EU-maa vastustaa niistä maista tulevaa maahanmuuttoa, koska ne ovat uhka maan turvallisuudelle ja lisäksi niistä aiheutuu suuret taloudelliset kulut.

Aluksi määrät olivat pieniä, mutta ne ovat koko ajan kasvaneet ja vuoteen 2030 mennessä on puhuttu jopa 10 miljoonan maahanmuuttajan määrästä Suomessa. Mitä meidän hallituksemme oikein kuvittelee elättävän sellaisen ihmismäärän ja mistä se aikoo repiä rahat tuollaisen massan elättämiseen?

Huhtasaari sanoi, että maahanmuuton on loputtava, taloutemme ei kestä maksaa heidän asuinkuluja ja   kotiuttamistukia, jotka Kela maksaa. Yhtä maahanmuuttajaa kohden kulu on yli 3-kertainen verrattuna työmarkkinatuen perusosaan. Se on kuin lahja heille. Mitään ei nyt tarvitse tehdä näiden kulujen eteen. 

Työperäinen maahanmuutto on sallittu. Edellytyksenä on, että maahanmuuttajalla on lisenssi ja työpaikka tiedossa. Kaikki lorviminen eri maiden välillä pitää kieltää ja rajalla oltava valvonta.


4. Lain noudattaminen  

Kaikkien Suomessa olevien, myös maahanmuuutajien, turistien kuin Suomen kansalaisiakin sukupuoleen, rotuun, uskontoon, ammattiin ja muuhun yhteiskunnalliseen arvoon katsomatta on velvollisuus noudattaa Suomen lakia. Lain rikkomisesta voidaan tuomita läinsäädännön mukaisesti sakkoihin, määräaikaiseen tai elinkautiseen vankeuteen.

Rikollisuus on kasvanut huimasti maahanmuuttopolitiikan, epävakaiden taloudellisten olojen ja kansan tyytymättömyyden takia Suomen tilanteeseen.

Riippumattomat tuomioistuimet ja vallan kolmijako on palautettava Suomeen, jotka presidentti Mauno Koivisto hävitti luodessaan Koiviston konklaavin 6.5.1992.Lakia noudattavia tuomareita löytyy Suomestä tänä päivänä hyvin vähän. Useissa tapauksissa rikollisen tuomio on kääntynyt syyttömän vahingoksi. Sama tyyli ei voi jatkua.


5. Suomen kansalaisten hyvinvointi

Huhtasaari edistäisi Suomen kansalaisten hyvinvointia poistamalla nykyhallituksen säätämiä tarpeettomia veroja, pienetäisi Kela-korvattavien lääkeiden omavastuuosuutta tai poistaisi sen kokonaan, helpottaisi nuorten poiskelemaan pääsyä ja parantaisi työnsaantimahdollisuuksia, pienentäisi suuri- ja pienituloisten tuloeroja, parantaisi terveydehuollon toimivuutta ja sanoisi irti sopimuksia, jotka ei ole Suomelle eduksi tai jopa haitaksi.

Suomen on saatava ulkomaankauppa vetämään, uusia yrityksiä ulkomaille lähteneiden ja konkorssiin ajettujen tilalle, mikä samalla työllistää työttömiä. 

Tässä näyttää oleva hyvin vähän asioita, mutta ne ovat niin suuritöisiä asioita, etteivät ne hetkessä ole tehty.


6. Äänestä Lauraa

Vaikka Perussuomalaisten kannatus viime gallupeissa on ollut 9 % pinnassa, se ei tarkoita sitä, etteikö Lauralla olisi mahdollisuuksia tulevissa presidentinvaaleissa, sillä hallituspuolueet eivät ole liioin saaneet mitään aikaan ja siihen kansa tahtoo saada muutosta.

Lauralla on täysin erilainen ohjelma kuin muilla vaaliehdokkailla ja se antaa mahdollisuuden myös toisin ajatteleville. Esimerkiksi Paavo Väyrynen sai kannattajakorttinsa kerätyksi ja omien sanojensa mukaan haluaa Suomen ulos EU:sta. Kuka uskoo tähän, koska hän on keskustalainen kuten Sipiläkin? Sauli Niinistöllä on kuluneen vaalikauden aikana ollut mahdollisuus vaikuttaa, mutta pieniksi ovat jääneet hänen vaikutuksensa.

Urho Kekkonen oli viimeinen presidenttimme, joka käytti valtaoikeuksiansa, ojensi hallituksia ja hajoitti niitä. Lauran mielestä presidentillä pitää olla hallituksen hajoittamisoikeus.

Laura on temperamenttinen esiintyjä, joka vetää ihmisiä puoleensa. Se on eri vaalikanpajoista nähty ja kuultu.  
  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat