EU vaatii kerrostalojen rappukäytävien nimitaulujen poistoa

EU:n valmisteleman yleisen tietosuoja-asetuksen mukaan Suomessa kerrostalojen rappukäytävien nimitaulut voivat olla toukokuun lopusta lähtien historiaa. Taloyhtiöt joutuisivat luopumaan nimitauluistaan, mistä näkee eri taloyhtiöiden asukkaiden sukunimet.

EU perustelee asetuta tietosuojalla, taulusta näkee, kuka missäkin asuu ja varsinkin harvinaiset nimet ovat silmään pistäviä. EU on saanut kovaa kritiikkiä Facebookissa asiakkaiden reagoidessa asiaan kirjoituksilla. Eivät nimitaulut ole ennenkään aiheuttaneet mitään ongelmia, siellä on ollut ennenkin harvinaisia nimiä niin miksi ne aiheuttaisivat ongelmia nyt ja tulevaisuudessa? Pikemminkin ongelmia voi syntyä, jos nämä taulut poistetaan.

EU:n mukaan nimitaulut ovat henkilörekistereitä. Asiasta on kiistelty julkisuudessa, ovatko kerrostalojen nimitaulut henkilörekistereitä. Henkilörekisteri sisältää Wikipedian mukaan henkilöteitoja ja sillä on rekisterinpitäjä. Pelkkä nimi tai nimilista ei ole vielä henkilörekisteri. Henkilörekisteri ei ole jukinen kuten rappukäytävän nimitaulu.

Nimitaulun poistolla, nimien poistoista postiluukuista puhumattakaan on enempi negatiiviset kuin positiiviset vaikutukset, mutta siitä ei EU piittaa. Esimerkiksi posti ei tietäisi , kuka missäkin osoitteessa asuu siinä tapauksessa, jos asukas on muuttanut pois ja vanha nimi saattaa olla postiluukussa, jolloin sinne menevät vanhan asukkaan postit, mikäli hän ei ole tehnyt postiin osoitteenmuutosta. Edellisen asukkaan postia on voinut mennä vanhaan asuntoon, mikä saattaa sisältää laskun ja eräpäivä menee vanhaksi ja tästä tulee pois muuttaneelle asukkaalle rapsu.

Monen taloyhtiön asukkaatkin ovat reagoineet asiaan ja sanoneet suoraan, "tämä alkaa menemään överiksi."  Monikaan taloyhtiön asukas ei tunne toisiaan, vaikka asuisi ihan seinänaapurina. Asukkaat pitävät hyvin vähän yhteyttä keskenään ja vieraalle kylään tulijalle oikean kohteen löytäminen saattaa olla lähes mahdoton.

Tietosuojavaltuutettu Reijo Aarnio tyrmää väitteen, että taloyhtiöiden pitäisi luopua porraskäytävien nimitauluista uuden EU tietosuoja-asetuksen takia. Minitaulut sellaisenaan eivät muodosta mitään rekisteriä. Viime torstain 15.2. esitetyssä Ylen Radio Suomen  Suomen Radiossa Esitetty näkemys oli Aarnion mielestä väärä ja ennenaikainen, tietoa asiasta ei olut tarpeeksi.

Kansa on ihmeissään , kun tilanteet muuttuvat entistä vauhdikkaammin hullumppan suuntaan, mitä seuraavaksi on odotettavissa?

 

https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/609876-porraskaytavien-nimitaulut-voivat-olla-pian-historiaa#cxrecs_s
https://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2437701#cxrecs_s
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Nimitaulujen-poistaminen-rappuk%C3%A4yt%C3%A4vist%C3%A4-her%C3%A4tti-vilkkaan-keskustelun-somessa-Milloin-poistetaan-oikeus-nimeen/1109828?pwbi=66f74e15c54e46eab123a574ee08c69e
https://fi.wikipedia.org/wiki/Henkil%C3%B6rekisteri

 

 

PetriRautiainen1
Sitoutumaton Lohja

Vaadin maahanmuuton lopettamista nykyisessä muodossa, hallitukselta järeämpiä toimia eikä vaan pelkkiä puheita. Asioiden vääristelystä ja laittomasta toiminnasta on tultava loppu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu