PetriRautiainen1 Politiikka

Totuuskomissio selvittämään 1990-luvun pankkikriisiä

Perussuomalaisten presidenttivaaliehdokas Laura Huhtasaari haluaa perustaa totuuskomission selvittämään 1990-luvun pankkikriisin tapahtumat yksityiskohtaisesti. Tapahtumilla on kauaskantoinen näkyvyys tapahtumahetkestä nykypäivään ja tulevaisuuteen, joita ei ole tutkittu eikä tehty oikeudenmukaista loppuselvitystä. Vähään aikaan ei ole kuulunut Perussuomalaisten ja sen johdon osalta mitään, mitä puolue aikoo tehdä korruption kitkemiseksi.


Mikä totuuskomissio on? Se on kansallisen- tai muun valtion uudistamisprosessi, jonka taustalla on usein kyse ihmisoikeuksien vääryyksistä ja niiden korjaamisesta oikeudenmukaisiksi. Suomen kohdalla aiheeseen liittyy 1990-luvun lama, sen seuraukset – velkaantuminen, omaisuuden menytys, massatyöttömyys – jätettiin velallisten vastuulle ja itsemurhat.


Mihin ihmisoikeuksien vääryydet perustuvat? Reilut 25 vuotta sitten 6.5.1992 presidentti Mauno Koivisto perusti Koiviston konklaavin, tuhosi ja ”varasti” siinä yhteydessä oikeuslaitoksen tuomiovallan ja määräsi, että valtion ja instituutionden etu pitää huomioida kaikissa asioissa. Tämä on hyvin törkeä ja rikollinen tapa toimia, mikä rikkoo Hallitusmuodon 2§ ja tuhoaa koko PK yrittäjäkunnan rikollisilla veropäätöksillä ja laittomilla oikeustuomioilla. Siitä lähtien toiminta on tullut maan tavaksi ja jatkunut tähän päivään saakka. Kyseessä on perustuslaillinen valtiopetos, joka rikoksena ei koskaan vanhene.


Mitä rikollinen toimintatapa ja laittomat oikeustuomiot ovat saaneet aikaan? Kymmenet tuhannet kansalaiset ajatuivat 1990-luvun laman aikana velkaloukkuun yritysten konkurssien ja työttömyyden takia, josta ei ollut mitään ulospääsykeinoja. Tämä aiheutti yli 10000 itsemurhaa, joiden kasvu on jatkunut tähän päivään asti aiheuttaen lähes 15000 itsemurhaa. Velat siirtyvät suvussa lapsille, lastenlapsille jne. joten ei ihme, että syntyvyys on romahtanut ja uusia lapsia ei synny juuri nimeksikään, koska lapsiperheihden asema on näin huono. Velkaantuminen on myös kasvanut ennätyslukemiin, kun 1,5 miljoonaa kansalaista on ajettu köyhyysrajalle tai sen alle. Lokakuussa 2018 Suomessa oli yli 570000 velallista ulosotossa, luottotietonsa menettäneitä lähes 380000 (tieto heinäkuulta 2018) ja heidän määrä on kasvussa koko ajan. Ulosotossa on myös omat lakinsa, joita ulosottomiehet rikkovat törkeästi tulostavoitteellisuuden takia. Nämä asiat ulosotossa olevan kannattaa selvittää ennen kuin maksaa mitään.


Miksi maahanmuutosta puhutaan paljon? On käsittämätöntä, että hallitus lietsoo vihaa oman maan kansalaisia vastaan leikkaamalla heidän etuja, annetaan pakolaisille kaikki ilmaiseksi ja sen lisäksi vielä 5000 eur/kk kotoutustukea. Ei mikään EU:n ulkopuolinen valtio toimi tällä tavoin. Vuonna 2015 Suomeen otettiin kaiken lisäksi yli 32000 pakolaista, jotka lisää valtion velkaa entisestään ja oman kansan asiat jäävät hoitamatta. Pakolaisiin kuluu yli 3,2 miljardia euroa kuukaudessa. Tälle rahalle löytyisi paljon tarpeellisempaakin käyttöä. On ollut hallitukselta suurta leväperäisyyttä pitää rajat auki valvomattomina. Tähän kansa vaatii muutosta.


Lain noudattaminen koskee kaikkia virkamiehiä samalla tavoin kuin tavallisia kansalaisiakin. Laki velvoittaa virkamiehiä toimimaan kansan yhteisten etujen mukaisesti ja kieltää kaikenlaisen oman edun tavoittelun tai avunannon siihen. Nykyinen laki on Suomen Perustuslain EY-mukautus, jossa on ristiriitaisia kohtia muutettu ja kumottu. Kyseessä on valtiopetos, joka rikoksena ei vanhene. Kaikki lakitulkintamme ovat EY-mukautetun lain tulkintoja. Lain noudattaminen on tulostavoitteellisuuden takia lisännyt korruptiota, sisältävät muunneltua, valheellista tietoa, päätökset tehdään usein salassa, tosiasioita pimitetään määrätyiltä ryhmiltä ja kansalta. Tähän on tultava loppu ja petokseen syyllistyneet saatava vastuuseen teoistaan.


https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201801012200638072
http://www.lumi.fi/sivut/wp-content/uploads/2017/06/uusi-totuuskomissioista.pdf
http://jormajaakkola.fi/Koiviston_konklaavi
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7d72aa16-9dd2-4c7f-977a-e04adb176833
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/4004828/Maksuhairioiden+maarassa+taas+uusi+ennatys++merkinta+jo+lahes+400+000lla

http://jormajaakkola.fi/perustuslain%20EY-mukautus

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Populistit ratsastavat joskus oikeillakin asioilla.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Moni luotti markan arvoon ja joutui siksi petetyksi ja perikatoon. Sitä eivät tämän päivän eurokriitikot hevillä muistele.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Markan hävittäminen salaisen EMU-varauman avulla Valtiohallinnon 72 §:stä oli valtiopetos, joka ei rikoksena koskaan vanhene.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Pitää kysyä Sauli Niniistöltä ja Paavo Lipposelta miten eurotemppu tehtiin?
Toivottavasti sekään ei vanhene.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #23

Vielä he varmasti joutuvat vastaamaan siihen, jos haluavat asiasta päästä helpoin keinoin eroon. Sauli Niinistöltä asiaa taidettiin kysyä presidentinvaalien yhteydessä, mutta oli kovin vaitonainen asian suhteen. Uskon, että jotain alkaa tapahtua, kun eduskuntavaalit ovat ohi.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Lama ja konkurssiaalto alkoivat jo v.1990 korkeiden lainakorkojen, markan korkean ulkoisen arvon, idänkaupan romahtamisen sekä rahamarkkinoiden vapautumisen aiheuttaman luottoekspansion vuoksi. Kellutus oli vain seuraus kaikesta aiemmasta. Kellutuksen seurauksena taantuma lähti nousuun.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Ne olivat tavallaan seurausta pankkikriisille, joka alkoi vuonna 1987, kun osakkeiden hinnat olivat pilvissä, pankit alkoivat tarjota yksityisille kotitalouksille ja yrityksille halpakorkoista ulkomaalaista lainaa. Kun markkinoilla oli paljon ylimääräistä valuuttaa, se tiesi osakkeiden hinnan romahdusta, yritysten kannattavuuden laskua, työttömyyden kasvua ja kotitalouksien velkaantumista. Tämä johti lamaan ja konkurssiaaltoon. Lama oli valuuttakeinottelun seurausta eli keinotekoisesti aiheutettu.

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Kannattaisi pysyä totuudessa, ettei halvenna tärkeää asiaa. Samoin kannattaa jättää pois asiat, jotka eivät asiaan mitenkään liity.

Ihan vain sen vuoksi kun 90-luvun alun talouspolitiikka aiheutti niin monen lisäksi minulle itsellenikin suuren luokan ikävyyksiä, en halua, että asialla tehdään huonoa politiikkaa.

Virheellisiä asioita artikkelissa oli esimerkiksi itsemurhien määrä ja maahanmuutto ei liity asiaan mitenkään. Halauisin oikeudenmukaisuutta asiaan, mutta tällainen kirjoittelu vain heikentää kärsineitten asemaa.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Kaiken takana on Koiviston konklaavi, joka muutti tuomiot valtion ja instituutioiden välillä päinvastaiseksi eikä kansa saanut oikeudenmukaisia tuomioita vaan ovat siitä saakka joutuneet kärsimään virkamiesten väärät tuomiot tappioina. Se vaikuttaa todellakin tänä päivänäkin ja käytetään entistä räikeämmin hyväksi.

Kun valtio velkaantuu, sen maksukyky heikkenee ja eikä päättäjiä edes kiinnosta hoitaa asioita kuntoon.

Jos/kun totuuskomissio perustetaan, siellä käydään kaikki asiat läpi alkaen 1990-luvun pankkikriisistä tähän päivään asti.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Maahanmuutto liittyi olennaisesti pankkikriisin jälkihoitoon, siihen miksi pankit pelastettiin eikä ihmisiä. Tuolloin elettiin rakennemuutoksen aikaa, ts. valmistautumista EU:n jäsenyyttä varten ja noudatettiin EU:n linjauksia. NL:n hajoamisen aikaan, Suomi teki kaikkensa ollakseen vihdoin läntistä arvoyhteisöä.

Vuonna 1989 somalit aloittivat säännöllisen turvapaikanhaun Suomeen ja kotouttaminen noudatteli alusta pitäen EU:n yhteisiä arvoja, "positiivista erityiskohtelua" ja kotoutustoimenpiteitä islamilailsille pakolaisille. Kari Suomalaisen erottamisjupakan aikoihin 1991, Suomessa oli täysillä käynnissä EU:n noudattama ns. "positiivinen diskriminaatio" - politiikka, eli ohituskaista kunnan asuntojonoissa ja vastakkainasettelu sosiaalitoimessa. Myöhemmin kaupungin työhönotossa.

Monet asuntojonoihin joutuneet pankkikriisin uhrit, niin yrittäjät, kuin asuntovelalliset, joiden lainat irtisanottiin, joutuivat samoille sosiaalitoimen apajille kuin mamut. Yksinäinen mies joutui tuolloin odottamaan 5 vuotta jonossa ja varmaankin kismitti se positiivinen syrjintä, tai lähinnä tapa, miten suomalaisia sorsittiin ja mediassa syyllistettiin joko junttiudesta tai rasismista ja naurettiin toisten hädälle. "Ne vie meidän työpaikat"- jollekin se oli vitsi, jollekin todellisuutta, että joutuu väistymään halpatyövoiman tieltä, kuten rakennusalalla kävi.

Se oli kaikkinensa hyvin traumaattinen vyyhti traagisine ihmiskohtaloineen ja yhteiskunnallisine seurauksineen, se lamaannutti pk-yrittäjyyden ja alettiin puhua ensi kerran periytyvästä työttömyydestä ja syrjäytyneisyydestä.

Pekka Pylkkönen

Itse olen kuullut että kymmenet tuhannet pakolaiset ovat saaneet satoja tuhansia kuukaudessa ja kulut ovat triljoonabiljoonaa viikossa.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Eri tietolähteiden tiedoissa on suuria heittoja ja sellaiset on esitetty, mitä varmasti on pystytty osoittamaan oikeiksi.

Pekka Pylkkönen

Linkkaa toki tietolähteet niin ei jää epäselväksi.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #11

Puhuit tekstissä 5000€/kk kotouttamistuesta ja 3 mrd kuluista kuukaudessa.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #12

On erilaisia tapoja laskea. Useimmissa jätetään ne kotouttamistuet pois, jolloin summa pienenee huomattavasti. Suurista rahoista joka tapauksessa on kyse.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi Vastaus kommenttiin #13

Kerrot pakolaisiin kuluvan 3,2 miljardia kuukaudessa, vuodessa tuosta tulisi tällöin 38,4 miljardia. Suomen valtion vuosibudjetti on noin 55 miljardia.

Väittämäsi tarkoittaisi, että noin 70% koko valtion vuosibudjetista kuluisi pakolaisiin.

Kannattaisi ehkä hieman miettiä faktojaan ja ottaa vaikka laskin käteen. Varsinkin mikäli julistaa kuinka asioiden vääristelystä on tultava loppu.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #17

Aihe on herättänyt keskustelua varsinkin oppositiopuolueiden keskuudessa. Ennen hallituksen eroa oli puhetta, että seuraavalla vaalikaudella vuosibudjettia nostettaisiin 65 miljardiin.

Ei ole ihme, että suomalaisilla kotitalouksilla on menee heikosti, koska niiden eduista ja varoista aina tarvittaessa on leikattu. Nyt näyttää kansalla olevan mitta täynnä leikkausten suhteen. On alettu vaatimaan pakolaisten kotiuttamista alkuperämaahan.

Suhde on ollut tiedossa ja siihen on puututtava rankalla kädellä tai muussa tapauksessa se tietää valtion velan kasvua entisestään.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #25

Sinulla on kyllä budjetti ja julkiset menot yhtä hyvin hallussa kuin Jani Toivolalla. Tosin hän sentään älysi tunnustaa ettei (kansanedustajana) tiennyt edes budjetin loppusumman suuruusluokkaa..

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Holkerin hallituksen aikana tehtiin suurimmat virheet. Lyhyesti sanottuna laman syy oli siinä, että alettiin pumpata valtavasti rahaa asuntomarkkinoille. Asuntojen kysyntä ja niiden hinnat nousivat nopeasti pilviin, varsinkin pääkaupunkiseudulla, kunnes kupla puhkesi.
Pankit tekivät kohtalokkaan päätöksen syksyllä 1987 kun asuntolainoja alettiin myöntää kaikille halukkaille, eikä enää vaadittu mitään säästämistä ennen sitä.
Näihin tapahtumiin liittyy paljon kysymyksiä, joihin ei ole vielä saatu vastausta. Kaikkein kummallisin tapaus oli kyllä, että SKOP:in johtajille myönnettiin tili- ja vastuuvapaus keväällä 1992, vaikka he olivat aiheuttaneet monen kymmenen miljardin tappiot veronmaksajille!

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Sune Sahltedt, nimenomaan ulkomaisen halpakorkoisen valuutan pumppaaminen markkinoille, niin yksityisille kuin yrityksillekin aiheutti pilviin kohonneiden asuntojen hintojen romahduksen ja moni menetti työpaikkansa, kun tuotanto lakkasi vetämästä ja maassa oli massatyöttömyys, yli 500000 työtöntä. Pankkeja meni konkurssiin, niitä ei pelastettu valtion avustuksella, minkä seurauksena monet kotitaloudet velkaantuivat ja menettivät omaisuutensa ja kotinsa.
1990-luvun lamavelkaisia on vielä tänä päivänäkin, jotka eivät ole saaneet oikeutta lamassa kärsineelle tappioille ja omaisuuden menetykselle. Nämä asiat halutaan selvittää. Kyse ei ole pienestä asiasta.

Käyttäjän SuneKristerSahlstedt kuva
Sune Sahlstedt

Näin on! Berkshire Hathawayn yhtiökokouksessa vuonna 2009 Warren Buffett piti puheen, jossa hän analysoi Lehman Brothersien konkurssia. Se, mitä hän silloin sanoi pätee myöskin Suomen 1990-luvun lamaan!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Suomen siirtyminen uusliberalistiseen politiikkaan alkoi 1987 kun EY:n ja IMF:n vaatimuksesta presidentti Mauno Koivisto (sdp) siirsi valtion luotottamisen Suomen Pankilta yksityispankeille ja vapautti finanssit sääntelystä. Kovan markan politiikka oli ensimmäinen yhteisvaluuttakokeilu (ERM I) joka päättyi sekin surullisin seurauksin haaksirikkoon kuten nykyinenkin eurosekoilu.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Vuonna 1987 pankit alkoivat tarjota asiakkaille ulkomaalaista halpakorkoista lainaa, kun osakkeiden hinnat olivat pilvissä. Markkinoilla oli paljoin ylimääräistä valuuttaa, mikä aiheutti kiinteistöjen hintojen romahduksen. Samaan aikaan idänkauppa lakkasi vetämästä, mikä aiheutti kymmenientuhansien yritysten konkurssin ja maahan yli puolen miljoonan työntekijän massatyöttömyyden. Presidentti Mauno Koivisto vaati lamaa , jotta sai aikaa EU-asioiden valmisteluun. Lama oli keinotekoinen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Mauno Kovisto ja hallittu rakenneuudistus ?

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Presidentti Mauno Koiviston rakenneuudistus oli täysin perustuslaillinen valtio-/maapetos, joka rikoksena ei koskaan vanhene. Suurin koskaan nähty kansanpetos Suomessa. Koiviston konklaavi -linkistä löytyy lisätietoa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itseäni harmittaa tossa 90-luvun lamasysteemissä vaan se, että jouduin luottokelvottomaksi muutaman kymppitonnin vuoksi. Samaan syssyyn sitä olisi voinut menettää ne(luottotiedot)miljoonavelkojen vuoksi, kun sitä rahaa noihin aikoihin tarjottiin suunnilleen kottikärryillä.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

90-luku oli arvaamatonta aikaa. Luottotietonsa menettivät silloin kymmenet tuhannet suomalaiset ja tehdylle ei mitään voi. Yleensä ei lainaa kannata ottaa enempää mitä tarvitse, koska siinä on olemassa omat riskinsä. Itse ainakin opin 90-luvusta, että en ota lainaa enempää kuin tarvitsen. Facebookissa on Velallisten tuki -ryhmä, jossa on yli 8000 jäsentä ulosoton, velkaantumisen tai muun vastaavan syyn takia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Mikäli haluaa tutustua 1990-luvun pankkikriisin historiaan, niin kannattaa lukea Antti-Pekka Pietilän kirjoittama erinomainen kirja ”Pankkikirja.” Kirja julkaistiin vuonna 1995.

Pietilä kirjoittaa: ”Pankkien ulkomainen bruttovelka oli vuonna 1993 lähes 150 miljardia markkaa, josta SYP oli ottanut 53 miljardia, KOP 42 miljardia, Postipankki 26 miljardia, SKOP 20 miljardia ja OKO 8 miljardia. Suomen pankin valuuttavarantoon verrattuna velkamäärä oli kymmenkertainen.” ( sivu 38).

Pietilä kirjoittaa: ”1990-luvun laman erikoisuuksiin kuuluu, että sen alkaminen voidaan määritellä lähes tunnilleen. Valtiovarainministerinä toimineen Erkki Liikasen (sd) puheenvuoron ilmestyminen Ilta-Sanomissa maaliskuun 4. päivänä 1989 muutti kaiken. Hän kehotti suomalaisia panemaan asuntokaupan jäihin: ”Parin kuukauden tauko rauhoittaisi markkinat”.” (sivu 186).

Edesmennyt lentokapteeni ja kauppatieteiden tohtori Heikki Urmas esitti 1990-luvun laman aikana, että kelvollisia yrityksiä tuettaisiin, mutta häntä Ahon hallitus ei tietenkään kuunnellut. Ihmisen raadollisuus tuli esiin ja alkoi yritysten lahtaus.
Sota-aikana ja sen jälkeen oli vallalla sanonta ”kaveria ei jätetä”. Nyt tapahtui merkittävä muutos ajattelussa, joka vaikuttaa vielä tänäkin päivänä ”kaverille ei jätetä.”

Siinä vähät välitetään ns. yhteisestä hyvästä, jolla yhteiskunta pidetään elinvoimaisena ja terveenä.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Pakkikriisi, 1990-luvun lama, konkurssiaalto, massatyöttömyys, kansalaisten velkaantuminen ja lopulta Koiviston konklaavin luominen 6.5.1992 olivat toimia, joilla valmistauduttiin liittymään EU:n jäseneksi.

1990-luvun lama oli keinotekoisesti aiheutettu. Tässä vaiheessa voi enää vaatia tekijöitä vastuuseen teoistaan ja korvauksiin laman uhreille.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Velka ei yleensä periydy, ellei sitten pesänhoidossa ole tehty vilunkia tai pesän nimissä otettu velkaa.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Koiviston Konklaavi muutti lain täysin päinvastaiseksi, miten sitä aikaisemmin oli tulkittu. Se määräsi, että valtion hallinnon ja muiden instanssien on voitettava oikeudenkäynnit ja pankit olivat sillä perusteella aina voittajia. Tämä oli törkeä valtiopetos presidentti Mauno Koivistolta, joka pätee tänä päivänäkin.

Asia olisi saatava pikimmiten käsittelyyn muiden petosten ohella.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tarkoitin mitä kirjoitin. Se, että velallisen kuollessa velkojilla on etuotti pesän varoihin on eri asia. Velka ei periydy pesän osakkaille, jos pesän varat eivät riitä velkojen hoitamiseen.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #35

Kuolinpesä vastaa normaaliin tapaan vainajan veloista, jos hänellä sellaisia oli. Ne luonnollisesti vähennetään perunkirjoitusten yhteydessä vainajan omaisuudesta ja varoista.

Yrittäjien oikeussuoja on erittäin heikko tänä päivänä, mistä syystä moni ei lähde yrittäjäksi.

Käyttäjän MarttiKorpiranta1 kuva
Martti Korpiranta

Miksi Suomella menee niin kuin menee? Suomessa pitää tutkia perinpohjaisesti EU:n ja Euron aikana Suomen lakien ja jopa perustuslain vastaisesti tehdyt päätökset, Markan hävittäminen pelkällä Paavo Lipposen hallituksen tiedonannolla Eduskunnalle??? Päätös olisi vaatinut Eduskunnan 5/6 enemmistön taakseen tullakseen voimaan. Puhumattakaan Sipilän hallituksen yli 30 000 laittoman ja tuntemattoman ihmisen päästämisestä Suomeen ilman mitään kontrollia. Petteri Orpo oli 2015 sisäministerinä. Entäs Oikeuskansleri jonka tehtävä on valvoa ministereiden tekemisten lainmukaisuutta? Ja mikä on Tasavallan Presidentin Sauli Niinistön vastuu? Hänhän nimittää Oikeuskanslerin? Tässä faktaa muistin virkistämiseksi: http://jormajaakkola.fi/EMU-petos

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Suomen markan hävittäminen perustuslaista olisi tosiaankin vaatinut 5/6 eduskunnan enemmistön, koska se julistettiin kiireelliseksi. Päätöksen tekijät osasivat arvioida, ettei se tule saamaan eduskunnassa sitä kannatusta ja siitä syystä päädyttiin salaisen EMU-varauman luontiin, mikä oli törkeä valtiopetos. Suomen markan hävittämisestä Hallitusmuodon 72 § ei ole eduskunnan päätöstä. 1993 EMU-varaumaa muistuttava salaisen pöytäkirjan 6 §:n muistutusteksti olikin tehty kansallista harhautustarkoitusta varten. Siinä annettiin ymmärtää, että markan kohtalosta päätetään myöhemmin EMU:n III vaiheessa. Tämä kuitenkin poikkesi Brysselissä annetusta englannin kielisestä päätöksestä.

Päätökset tehtiin salassa ja pöytäkirjat julistettiin salassa pidettäviksi KHO:n johdolla 17.10.2000

Ulkoministeri Erkki Tuomioja tutki pöytäkirjan ja liitemuistion salassapitoa ja totesi 27.4.2001 ministerin vastauksessa HELD2064-9, ettei salassapitoon ole enää aihetta.

Voiko KHO kumota puoli vuotta aiemmin tekemän ratkaisun? Ei voi, sillä tällaisen poliittisen toiminnan seurauksena tuomioistuinlaitos ei enää ole riippumaton eli Tuomioja teki valtiopetoksen kävellessään Hallitusmuodon 2 §:ään kirjoitetun vallan kolmijakoa koskevan riippumattoman oikeuslaitoksen yli.

Haittamaahanmuutto, jossa on tarkoitus ryöstää oman maan kansalaisten omaisuus ja varat ovat vastuutonta valtion ja kansan talouden edunvalvontaa. Pakolaiset saavat täysylläpidon ja asunnon Suomen valtion laskuun. Rajoille pitäisi laittaa valvonta ja vain työhön tulevien tulo sallia maahan. Maassa eletään maan tavalla tai muuten pois.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Vuonna 1991 aloitetusta poliittisesta korruptiosta kantavat suurimman vastuun SDP, Keskusta ja Kokoomus ja kaikki hallitukset vuodesta 1991 aina tähän päivään saakka pitäisi asettaa vastuuseen tekemistään laittomuuksista ja yrittäjien ja kansan tuhoamisesta. Kiitos Hjallis Harkimo, kun uskalsit ottaa asian esille nyt ennen vaaleja, sillä verotarkastajien salaiset palkitsemiskäytännöt heikentävät yrittäjien oikeusturvaa.

Toimituksen poiminnat